Uitslag BZK dag 2, zondag 15 mei in Eindhoven (50)

Tijdens de tweede dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen in Eindhoven heeft Mark van Dinther brons gehaald op de 100 meter vrije slag. Hij stond gedeeld derde ingeschreven, dus werd het een mooie strijd. Mark ging meteen hard af en wist dit in het tweede deel van de race goed vol houden. Hij kon daardoor Bart Schouten (die even snel was ingeschreven) van zich af te houden. De tijd van 59.43 leverde hem brons op, maar was wel langzamer dan zijn persoonlijke record in het 50-meterbad. Eerder op de middag was Mark als vierde geëindigd op de 200 meter wisselslag. Hij stond ook als vierde ingeschreven, op zes tellen van het brons. Mark liet zich daar echter niet door beïnvloeden en ging hard van start. Met 31.16 was hij sneller dan ooit in het 50-meterbad op de 50 meter vlinderslag. Daarna kwam de rugslag, zijn minst favoriete slag, waardoor het verschil met de andere zwemmers opliep. Dankzij een goede schoolslag (twee seconden sneller dan de nummer 3) liep hij wel wat in, maar hij kon daarna op de vrije slag niet voorkomen dat hij net buiten het podium viel. Desondanks kan Mark tevreden zijn over zijn race, want hij toonde vechtlust tot het laatste moment en verbeterde daardoor zijn pr uit het 50-meterbad met ruim drie tellen.

Shirley Voets kwam driemaal in actie en startte met de 200 meter rugslag. Ze stond als twaalfde ingeschreven, maar wist te stijgen naar plaats negen. Shirley verbeterde haar persoonlijke record, en daarmee ook het clubrecord, met 0.11 seconden. Deze tijd stond pas sinds de Swimcup van een maand eerder. Daarna volgde de 100 vlinder. Deze liep niet lekker, en Shirley bleef dan ook boven haar persoonlijke record. Ze eindigde als zesde. Tot slot van de lange en zware middag zwom ze de 200 meter vrije slag. De 200 rug en 100 vlinder hadden hun tol geeist, en ze bleef dan ook boven haar pr. Shirley eindigde als negende.

Nieuw tijdens de Brabantse Kampioenschappen zijn estafettes voor coaches. Vandaag stond de 4 x 50 wissel op het programma, en volgende week zondag wordt de 4 x 50 vrij gezwommen. Sandra Schellekens kwam daarbij in actie samen met Annemieke van WZV (Algemene Leiding van WZV op kamp) en twee coaches van TRB-RES. Sandra nam de vlinderslag voor haar rekening en zwom 35.27 (anderhalve seconde boven haar pr van de Swimcup). Het team eindigde als achtste.

Uitslag

br>

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'